arrow_drop_up arrow_drop_down

Agenda

Minisymposium Rijker Verantwoorden 

Op 14 mei 2020 organiseren we alweer het derde minisymposium over Rijker Verantwoorden. We nemen u mee in de nieuwste inzichten en meest actuele ervaringen in de omslag naar rijkere verantwoording. Diverse sprekers vanuit de werkvelden zorg, veiligheid, onderwijs en overheid zullen hun ervaringen delen en er is volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Noteer 14 mei alvast in uw agenda!


 Aanmelden 

Locatie volgt

Monday
14-05-'20
13:30

Trainingen

28

NOV
9:30

Introductietraining Rijker Verantwoorden

Kennismaking met Rijker Verantwoorden in één dag


21

JAN

9:30

Ambassadeurstraining Rijker Verantwoorden

Tweedaagse training (21 januari en 4 februari) voor ambassadeurs die Rijker Verantwoorden willen aanjagen

18 september 2019, LocHal in Tilburg 

Tijdens dit congres presenteerden we actuele bevindingen van rijker verantwoorden bij de aanpak van ondermijning.

EGPA Conference Belfast, 11-13 september 2019

The EGPA Annual Conference is at the core of the EGPA workings. The EGPA Conference is hosted each year in a different European Country. At this occasion, all the EGPA Study Groups organise sessions. The EGPA Conference is preceded by the 2 days PhD Symposium. The French Speaking Seminar also convene at this occasion


Tijdens deze conferentie (september 2019) presenteert Joost Vos samen met Enrico Bracci en Hans-Juergen Bruns een paper over Rijker Verantwoorden. Daarmee versterken we het theoretisch fundament van de methode.

Minisymposium Rijker Verantwoorden

Donderdag 23 mei 2019 vond het tweede Minisymposium Rijker Verantwoorden plaats. Tijdens deze middag werden de deelnemers aan de hand van voorbeelden uit de praktijk meegenomen door de veranderende wereld van verantwoording. We introduceerden het nieuwe verantwoordingsbeeld, wat de basis vormt voor Rijker Verantwoorden, en er waren lezingen met voorbeelden vanuit de Zorg, het Onderwijs en de Politie. Een middag om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen.

 MEER INFORMATIE

SPV te Vaassen

donderdag

23-5-'19

13:00

Studiemiddag Rijker Verantwoorden

Een middag voor adviseurs (intern en extern) die met het gedachtegoed van Rijker Verantwoorden aan de slag zijn of willen.

Alleen op uitnodiging

12 november 2018

Maandag

12-11-'18

13:00

IRSPM 24hrs intensive workshop Glasgow

Joost Vos (RONT) en Christiaan Los (Politie eenheid Rotterdam) presenteren hun actieonderzoek 'Rijker Verantwoorden bij de aanpak ondermijning op Rotterdam Zuid' tijdens een 24hrs intensive seminar in Glasgow. 

Op de eerste middag laten we onze ervaringen kritisch toetsen door de wetenschap. Wat zijn onze bevindingen en inzichten over Rijker Verantwoorden? En wat zegt de wetenschap daarvan?

Op de tweede dag zal vanuit de wetenschap een studie over verantwoorden in de netwerksamenleving worden gepresenteerd en krijgen wij de kans te reflecteren op de waarde daarvan in de praktijk. Een super mooie kans om een nieuwe verdieping op onze kennis aan te brengen. 

Onze zoekvraag: tijdgrenzen van de verantwoording. Wij zeggen: verantwoording vooraf, tijdens en achteraf zijn onlosmakelijk verbonden. Het is één geheel. In veel wetenschappelijke literatuur wordt verantwoorden vooral gezien als legitimering achteraf. Onze vraag: kan je dat wel zo scheiden? Wat is eigenlijk het hart van verantwoorden? 

6 november 2018

Dinsdag

06-11-'18

12:00

Minisymposium Rijker Verantwoorden

Vaassen, 27 juni 2018

Volg de lijn mobiliseren

Lees in de context wat anderen doen met rijkere verantwoording

Neem contact met ons op

Zelf iets organiseren over rijker verantwoorden? We denken en doen graag mee!