Rijker Verantwoorden l Wat doen wij?

Wat doen wij?

Minisymposium Rijker Verantwoorden

Vaassen, 27 juni 2018

IRSPM 24hrs intensive workshop Glasgow

Joost Vos (RONT) en Christiaan Los (Politie eenheid Rotterdam) presenteren hun actieonderzoek 'Rijker Verantwoorden bij de aanpak ondermijning op Rotterdam Zuid' tijdens een 24hrs intensive seminar in Glasgow. 

Op de eerste middag laten we onze ervaringen kritisch toetsen door de wetenschap. Wat zijn onze bevindingen en inzichten over Rijker Verantwoorden? En wat zegt de wetenschap daarvan?

Op de tweede dag zal vanuit de wetenschap een studie over verantwoorden in de netwerksamenleving worden gepresenteerd en krijgen wij de kans te reflecteren op de waarde daarvan in de praktijk. Een super mooie kans om een nieuwe verdieping op onze kennis aan te brengen. 

Onze zoekvraag: tijdgrenzen van de verantwoording. Wij zeggen: verantwoording vooraf, tijdens en achteraf zijn onlosmakelijk verbonden. Het is één geheel. In veel wetenschappelijke literatuur wordt verantwoorden vooral gezien als legitimering achteraf. Onze vraag: kan je dat wel zo scheiden? Wat is eigenlijk het hart van verantwoorden? 

6 november 2018

Tuesday

06-11-2018

12:00

Studiemiddag Rijker Verantwoorden

Een middag voor adviseurs (intern en extern) die met het gedachtegoed van Rijker Verantwoorden aan de slag zijn of willen.

Alleen op uitnodiging

12 november 2018

Maandag

12-11-'18

13:00

Rijker beleid

We zijn gesprekspartner op strategisch niveau. Vanuit praktijkvoorbeelden en met een heldere visie op verantwoorden. 

Met gevoel voor de betekenis van Rijker Verantwoorden in een professionele organisatie en in de netwerksamenleving.


Op zoek naar de vraag hoe losse elementen van het verantwoorden stapelbaar worden.

En boven al: met aandacht voor de vragen van jouw organisatie.

Rijker plan

We organiseren workshops voor teams om te komen tot een Public value Plan of een Rijker Verantwoordingsplan. Daarin komen we tot een overzicht van bestaande praktijken. En we kijken wat er af kan en wat er bij kan. Het resultaat van de workshop: overzicht over de verantwoording in één oogopslag. En een concrete ambitie voor een paar initiatieven om het rijker te maken.

Rijker Evalueren

Met onze instrumenten helpen we je om programma's en projecten te evalueren. Vooraf: door een goed plan te maken welke instrumenten je inzet. Tijdens: door te helpen uitvoering te geven aan die inzet. Of achteraf: door een evaluatie uit te voeren met een rijkere rapportage dan je doorgaans gewend bent.

Rijkere praktijk

We ondersteunen jouw organisatie met concrete pilots en initiatieven: project(bege)leiding, hands-on mee doen in projecten, actieonderzoek. 

Rijkere workshop

Kennismaken met Rijker verantwoorden? Kies voor onze in-house introductieworkshop. Met voorbeelden en uitgangspunten. En meteen concreet aan de slag met voorbeeld uit de eigen organisatie.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?