Rijker Verantwoorden | Verantwoordingsworkshop

Waarom een workshop Rijker Verantwoorden?

Snel en to the point ervaren wat Rijker Verantwoorden kan bieden

Basiskennis en praktijkvoorbeelden

Aan de slag voor de eigen organisatie

Wat biedt de workshop Rijker Verantwoorden?

Hoe verantwoordt je nu en hoe kan het rijker? Die vraag staat centraal in de workshop Rijker Verantwoorden. Je maakt kennis met de vijf principes van Rijker Verantwoorden. We illustreren de principes met voorbeelden uit diverse branches. Tijdens de workshop is er gelegenheid om stil te staan bij eigen ervaringen: 'Wat vind je goed aan de huidige verantwoordingspraktijken? En waarom wil je het rijker'? We oefenen met het maken van een Rijker Verantwoordingsplan of een Public Value Plan. En we staan stil bij de manier om jouw organisatie zo ver te krijgen er mee te gaan werken. 

In een workshop van een volle dag gaan we in één keer door en maken we het verantwoordingsbeeld voor jouw organisatie, team, programma of project. 

Vijf principes van Rijker Verantwoorden

De workshop start aan de basis. Wat zijn de vijf principes van Rijker Verantwoorden? Wat is nieuw? En waarom moet het anders? Wie zijn de koplopers van de nieuwe aanpak en wat heeft hen er toe gedreven om in beweging te komen?

Huidige praktijken

Leren begint bij weten waar je staat. Daarom is er een moment voor een pas op de plaats. Wat zijn de huidige werkwijzen in het verantwoorden? Wie zijn er bij betrokken? Wie bereik je er mee en met welk effect? Hoeveel tijd stop je er in? Kan het rijker, slanker en effectiever?

Voorbeelden uit andere branches

Hoe werkt de politie met haar partners aan Rijker Verantwoorden bij de aanpak van ondermijnende criminaliteit? Wat zijn voor beelden uit de wereld van woningcorporaties? Of van zorginstellingen? We laten een breed pallet zien, met filmpjes, rapporten en mooie infographics. Varierend van nieuwe manieren om de politiek te betrekken tot rijker verantwoorden in het dagelijks contact met burgers.

Aan de slag met het onze instrumenten

Je maakt jouw eigen aanzet voor een Rijker Verantwoordingsplan of een Public Value Plan, met een poster en met memoblaadjes. De poster neemt je mee om in jouw eigen organisatie direct aan het werk te gaan. En andere te verleiden om mee te doen. Dat is Rijker Verantwoorden over jouw eigen opleidingsresultaat.

Heb je meer tijd. Dan maken we het Verantwoordingsbeeld. En ga je naar huis met de nieuwe standaard voor de verantwoordingsrapportage in jouw organisatie.

Workshop volgen?

Neem contact met ons op! Een laagdrempelige manier om jouw organisatie kennis te laten maken met deze innovatie in verantwoording.