Een nieuwe standaard voor uw verantwoordingsrapportage

Het verantwoordingsbeeld

Een dynamisch overzicht met alle elementen van verantwoording

als basis voor voor een goed gesprek

Een sate-pen door de verantwoording

Gebruikers zijn verbaasd hoeveel ze al 'rijker verantwoorden' en hoe rijk het beeld is dat ontstaat!

De kern van jouw aanpak in beeld

Eén dynamisch document met de wereld van jullie werk in cijfers, letters, beelden en met een overzicht van belangrijke momenten van dialoog, zoals werkbezoeken, presentaties etc. Je navigeert gemakkelijk tussen de pagina's en maakt maximaal gebruik van bestaande informatie.

Verantwoordingsbeeld: de nieuwe standaard

Je bent bezig met een nieuwe strategie of een groot programma. Natuurlijk weet je wat je hoopt dat uikomsten zullen zijn. Maar simpel tellen of tonen van die uitkomsten helpt niet om te sturen op het proces. Je wilt het rijke beeld laten zien van een organisatie die 'het nieuwe zuiden' aan het ontdekken is. 

Over dat werk is verrassend veel te tonen. En sterker nog: dat heb je al gedaan. Zelfs als het programma nog jong is zal je verbaasd zijn over de veelheid van foto's, filmpjes, rapportages, themabijeenkomsten etc.. Het verantwoordingsbeeld bouwt dat beeld op:

  • vanuit de theorie van verandering
  • met overzicht van cijfers, letters, beelden en dialoog
  • clicable: eenvoudig heen en weer navigeren
  • steeds gemakkelijk aan te vullen en te verversen
In uw programma stapelt u de beelden van uw projecten. En zo ontstaat een nieuwe standaard. Waarmee alle betrokkenen een instrument in handen hebben om te zorgen dat verantwoording de verandering steunt in plaats van remt.

In twee workshops 

In twee workshops maak je een stevige aanzet voor een verantwoordingsbeeld. 

We starten met de theorie van verandering. Daarin de vragen waar het waarom, hoe en wat van de verandering. 

De tweede workshop gaat over de verantwoordingsmix. Welke letters, cijfers, beelden en ontmoetingen heb je al beschikbaar, of wil je spoeding beschikbaar maken? 

Na de tweede workshop staat het verantwoordingsbeeld in de grondverf.

Daarna werken we het uit: vullen het met de beschikbare gegevens. En je hebt je eerste presentatie die het hele verhaal vertelt van jouw aanpak.

De belofte: verantwoording is leuk geworden! En draagt bij aan inzicht en trots van jullie team!

Voor wie?

Managementteam

Je laat zien hoe je vorm geeft aan jullie missie en visie en maakt een rijke voortgangsrapportage die net zo veelzeggend is als een bloemrijk jaarverslag

Operationele teams

Jouw team stuurt zelf met de inzichten van deze rapportage en gebruikt dit voor de verantwoording aan de leiding, aan collega's en aan partners

Projectteams

De bedoeling en de voortgang van jouw project helder inzichtelijk op een manier die de nieuwe standaard wordt voor uw organisatie

Meer weten?

Vraag onze consultants voor een goed gesprek over deze aanpak.