Vierde minisymposium Rijker Verantwoorden

26 januari 2022:

Wie breng je in beweging, waarom, waartoe?

Eerlijk is eerlijk. Rijker verantwoorden is gewoon extra werk. Of je dat nu zelf doet, er studenten voor inschakelt of de hulp van de afdeling communicatie inroept, iemand gaat aan het werk om die rijke verantwoording mogelijk te maken.


Waarom zou je dat doen? De koplopers geven het antwoord: Omdat je iemand in beweging wilt brengen. 

Omdat je meer aandacht wilt voor de opgave waar je aan werkt. Omdat je politiek draagvlak wilt. Om betrokken burgers dichter aan je te binden. Om ketenpartners actiever aangesloten te krijgen. Om de branche op een ander spoor te zetten. Kortom: je wilt contact maken, mensen raken met je boodschap en hen in beweging brengen.

Koplopers kiezen vaak één instrument dat een centrale rol speelt in hun verantwoording. Dat kan zijn een film, een rapport, een nieuwsbrief, een website, een congres. En daaromheen bouwen ze een campagne met rijke verantwoordingsinformatie. Geen bullshit of aangedikte verhalen, maar echte indicatoren die tonen wat er aan de hand is en echte bewijzen die tonen waarmee je bezig bent. Die bewijzen en indicatoren kunnen allerlei vormen hebben. Concrete cijfermatige indicatoren, beeldrijke indicatoren die je dicht bij het dagelijks leven brengen of goed doorwrochte analyses die tonen wat er gaande is.

Kom naar deze studiemiddag en ervaar hoe Rijker Verantwoorden impact kan hebben. Maak kennis en oefen met de instrumenten die daartoe het meest behulpzaam zijn: het verantwoordingsbeeld, de verantwoordingsmix of het verantwoordingskompas.

Programma

13.30 - 13.45 uur Welkom en ontvangst (Joost Vos)

13.45 - 14.45 uur Presentaties met voorbeelden uit verschillende branches:  hoe rijker verantwoorden mensen in beweging brengt

14.45 - 15.00 uur Pauze

15.00 - 16.00 uur Parallel workshops: verantwoordingsbeeld / verantwoordingskompas

16.00 - 16.30 uur Plenaire afsluiting en aansluitend borrel en kans elkaar te ontmoeten

Schrijf je in door onderstaand formulier in te vullen!

3e minisymposium (2020)

Met 40 deelnemers uit de veiligheidsketen, gemeenten, zorg en onderwijs vond het derde minisymposium rijker verantwoorden plaats in hotel Hof van Putten te Putten, wegens Corona- op 1,5 meter afstand. Het symposium ging over rijke praktijken en over de politiek-bestuurlijke omgang met deze rijke praktijken. Daarnaast was er kans om te oefenen met onze instrumenten voor rijker verantwoorden.

Neem contact met ons op

Maak kennis met onze adviseurs en ontdek hoe je vorm geeft aan Rijker Verantwoorden. Hoe vertaal je de ambitie en prioriteiten naar een compleet en overzichtelijk plan? Zodat je je aanpak legitimeert en dat mensen worden gemobiliseerd om mee te doen.
arrow_drop_up arrow_drop_down